AFVN

PERSBERICHT, 10 februari 2016
Antifascisten willen verbod op neonazistische Pegida na betoging in Amsterdam

Enkele antifascistische organisaties willen Pegida-demonstraties laten verbieden. Volgens hen zijn de eerdere Pegida-demonstraties in Utrecht en Apeldoorn uitsluitend uitgelopen op onrust, overmatige politie-inzet, en beledigingen en bedreigingen tegen de antifascisten.

Zowel in Utrecht als Apeldoorn waren enkele tientallen neonazi's aanwezig, plus een flinke minderheid van misleide bezorgde burgers aanwezig. De antifascisten schatten dat het ging om hooguit 150 rechtse demonstranten in die twee plaatsen.

Ditmaal had in de hoofdstad volgens de neonazi's de doorbraak moeten komen. Zoals Wilders al aangaf, is het de bedoeling een 'revolte' te ontketenen met als aanloop de Pegida-straatterreur in Nederland. De antifascisten wijzen op eind jaren '30 en het begin van de oorlog toen de NSB en diens Weerafdeling (WA), 75 jaar geleden in de Jodendriehoek van Amsterdam rond het Waterlooplein optrad. Daar werden mensen geïntimideerd, in elkaar geslagen, er waren invallen in huizen en ruiten gingen aan diggelen. Vlak daarna begon de eerste razzia tegen onschuldige medeburgers, als opstapje naar pure naziterreur, de Holocaust en het vermoorden van verzetsstrijders.

De antifascisten achten het optreden van Pegida een pure provocatie, terwijl op 25 februari 1941 vlakbij de plek waar Pegida demonstreerde de roemruchte Februaristaking begon. Ook toen was aan de orde dat de toenmalige illegale Communistische Partij Nederland (CPN) tegen de Jodenvervolging van de Nazi's het beroemde pamflet "Staakt, staakt, staakt" onder de arbeiders van Amsterdam en omgeving verspreidde.

Afgelopen zaterdag werd er eerst een manifestatie tegen Pegida gehouden onder de leuze "Vluchtelingen welkom, racisten niet!" De tegendemonstratie werd o.a. door de Amsterdamse afdelingen van SP , Groen-Links, de PvdA en talrijke andere organisaties ondersteund. Deze tegendemonstratie was minstens drie- tot viermaal zo groot als de extreem-rechtse Pegida demonstratie.

De democratie moest volgens burgemeester Eberhart van der Laan ook neonazi's beschermen, want een enorme politiemacht was op de been gebracht ten behoeve van de veiligheid van deze racisten.


Screenshot website Edwin Wagensveld

Dat volgens de voorman van Pegida, de neonazi en wapenhandelaar Edwin Wagensveld, alias Edwin Utrecht op dezelfde dag al overal in de media verklaarde dat de SP, Groen-Links en PvdA "linkse fascisten" zijn, deert de burgemeester (PvdA) (kennelijk) nog niet. De AFVN zal de burgemeester hierover om opheldering vragen.
De AFVN-BvA roept dan ook alle antifascisten, antiracisten en vredelievende mensen op, om zich in te zetten om tot een wettelijk verbod van Pegida te komen. Een andere loot aan de neofascistische stam van het fascisme, CP 86 werd op 19 november 1998 door de Amsterdamse rechtbank verboden.

http://kafka.nl/nederlandse-pegida-activist-wapenhandelaar-en-nazivriend/