AFVN

Mislukte Pegida demonstratie in Apeldoorn

De Pegida demonstratie in Apeldoorn op 17 januari 2016 kon alleen maar plaatsvinden dankzij een grote politie-inzet.

Circa 150 deels misleide mensen en enkele bekenden uit de neonazistische beweging zoals uit de Nederlandse Volks Unie, herhalen opnieuw hun uitsluitingskunstje onder een andere naam: Pegida. Eerder waren ze ook in Apeldoorn onder de vlag van de NVU. Deze uit Duitsland overgewaaide racistische stroming vult een gat in de Duitse ideologische markt omdat men daar geen Wilders kent. Wilders zit hier met zijn armen over elkaar en wordt door de Nederlandse regering iedere dag bediend met nieuwe sympathisanten en stemmers. Verdeel-en-heers doet het nog altijd goed om o.m. werknemers op basis van kleur, afkomst, sekse, religie pf overtuiging tegen elkaar op te zetten.

De oorzaak van de vluchtelingenstromen zijn de interventie-oorlogen die de NAVO al jarenlang tegen landen in het Midden -Oosten voert (Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, etc.). Logisch dat daar vluchtelingenstromen uit te voorschijn komen.
Het is niet verwondelijk dat mensen die tegen Wilders en Pegida aanleunen in principe niet allemaal racisten zijn zoals vaak wordt verondersteld. Zij zien alleen de banen, woningen, sociale voorzieningen etc. afbreken en dan zijn zondebokken snel gevonden.
Daarbij komt dat het emancipatieproces van vele nieuwe Nederlanders ook hier en daar te wensen overlaat. Hoe tevreden ik ook was dat er zo'n 100 tegendemonstranten van allochtone afkomst waren, kon ik er geen enkele vrouw tussen ontdekken.


Foto: Still Youtube, Omroep Gelderland.

Terug naar Apeldoorn, AFA-Fryslân had een spandoekprotest tegen Pegida aangevraagd en van de gemeente Apeldoorn gekregen. Het betekende dat ze op een afgelegen plek waar nauwelijks een voorbijganger kwam hun goede leuzen op de spandoeken mochten laten zien. De meeste toeschouwers voor hun spandoeken waren ongeveer 20 politieagenten die de 20 demonstranten bewaakten en er voor zorgde dat ze 2 uur onder hun spandoek moesten blijven staan op straffe van een arrestatie.

In het Apeldoornse park werden ongeveer tweehonderd agenten ingezet om de Pegida aanhang te pamperen en de boze buurtbewoners op afstand te houden. Zelfs een spandoek tegen Pegida werd in een woning door de overijverige agenten in beslag genomen met als gevolg drie arrestaties.
Als je in aanmerking neemt dat de noodtoestand door de burgemeester was afgekondigt, met in totaal zo'n driehonderd agenten, die zich het vuur uit de sloffen liepen voor de neo-nazistische Pegida, was de opkomst mager, gelet op de gebeurtenissen van de laaste tijd.

De vuurproef voor Pegida is op 6 Februari op de Dam in Amsterdam, en Apeldoorn is geen Amsterdam. De stad van de heldhaftige Februaristaking tijdens de oorlog - de door communisten en vakbonden georganiseerde enorme staking tegen de nazideportaties van Joodse landgenoten. Precies 75 jaar later durft opnieuw een Duitse partij, die zich Pegida noemt, een bevolkingsgroep uit te sluiten.

Het enige antwoord daarop is: Geen fascisme. Toen niet. Nu niet.

Laat iedereen die tegen Pegida is op 6 februari naar de Dam in Amsterdam komen.


Foto: Still Youtube, Omroep Gelderland.