AFVN

Ingezonden
De AFVN/BVA ondersteunt onderstaand initiatief.

Oproep demonstratie 2 april tegen associatieverdrag Oekraïne

DEMONSTRATIE ZATERDAG 2 APRIL - 14 UUR - DEN HAAG

Tegenover de Oekraïense ambassade - Zeestraat 78

Nee tegen het associatieverdag!

Stop de agressieve uitbreiding door EU-VS-NAVO!

Stop fascisme in Oekraïne!

Solidariteit met de Oekraïense arbeidersklasse en vervolgde communisten!

Op woensdag 6 april vindt in Nederland een referendum plaats over het Associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Het staat buiten kijf dat dit verdrag een verdere agressieve uitbreiding van het kapitaal naar traditionele Russische invloedssferen omvat. Daarmee sturen krachten van de EU, VS en NAVO aan op een verdere politieke, economische en militaire confrontatie. Nederlandse communisten wijzen deze ontwikkeling ten strengste af! De oorlogshitsers in Den Haag, Brussel en Washington dienen gestopt te worden!

Tegelijkertijd bedienen zij zich van fascisten om hun agenda voor Oekraïne verder uit te rollen. Etnisch-taalkundige verschillen worden uitgelicht om zo de Oekraïense bevolking te splijten. De inlijving van Oekraïne bij het westen gaat gepaard met het uitrollen van een door het IMF en de Wereldbank uitgewerkte kapitalistische hervormings- en bezuinigingsagenda, die het levenspeil van de Oekraïense bevolking verder uitholt. Dit staat in schril contrast met de socialistische geschiedenis van het land.

Het is daarom dat de oligarchen in Kiev - gesteund door gewapende fascistische stoottroepen die teruggrijpen op tradities van Oekraïense nazi-collaborateurs - iedere herinnering aan het socialisme en de Sovjet-Unie uit het straatbeeld trachten te verwijderen. Maar bovenal hebben zij een verbod uitgevaardigd op communistische organisaties!

De demonstratie is op zaterdag 2 april, het laatste weekend voor het referendum, om 14 uur. We zullen recht tegenover de Oekraïense ambassade (Zeestraat 78) staan op de stoep voor het hotel Carlton Ambassador.

Hier een link naar de flyer in hoge resolutie om te printen. (pdf)

Hier een link naar de verklaring in hoge resolutie om te printen. (pdf)