AFVN

Migrantendag 2015

17 DECEMBER, FNV, NARITAWEG 10, AMSTERDAM

De Verenigde Naties hebben 18 december uitgeroepen tot Migrantendag: om duidelijk te maken hoe belangrijk migranten voor de economie van een land zijn. In 2015 stelt de FNV de vluchtelingen centraal; de kracht van vluchtelingen, de moed om aan oorlog en geweld te ontsnappen.

Wanneer: Donderdag 17 december
Hoe laat: 18.00 uur tot 22.00 uur (inloop 17.30 uur)
Waar: FNV, Naritaweg 10 in Amsterdam
Bereikbaar: Station Sloterdijk en voldoende parkeerplaatsen
Toegang: Gratis, geen reiskostenvergoeding
Aanmelden: Mail voor 13 december naar diversiteit@abvakabo.nl

We beginnen met een feestelijk buffet waarbij netwerken centraal staat. Er zijn diverse sprekers zoals Ruud Antonius, de voorzitter van het Netwerk Wereldburgers FNV en Koen van der Veer, penningmeester van de FNV.
Ook vluchtelingen en een werkgever krijgen een stem.

JE KUNT DEELNEMEN AAN EEN WORKSHOP:

• Diversiteit bevorderen in ‘bestaande netwerken’ (de ‘old boys’ netwerken, politiek, zakelijk, financiële wereld). Vluchtelingen en migranten coachen en trainen om op een positieve wijze hierin ‘in te ritsen’.
• Netwerken heeft zin! Wat is de zin van netwerken, voor een stageplaats of werk?
• Echte banen voor iedereen, ook voor vluchtelingen. Vluchtelingen van toen, migranten van nu: wat kan de FNV en Charter diversiteit betekenen?
• Denk mee en doe mee: wat is jouw ‘FNV maakt er werk van’-activiteit om de positie van vluchtelingen op het gebied van werk en inkomen te verbeteren.
• Vakbondsvoorlichting: wat kunnen jij en de FNV voor elkaar betekenen?

We eindigen met een panel waarin de vraag centraal staat op welke wijze de FNV werk kan maken van solidariteit met vluchtelingen.

JE BENT VAN HARTE WELKOM! Netwerkraad Wereldburgers FNV