ARCHIEF

AFVN Actueel, 23 november 2004
Het dilemma van de 28ste

Komende zondag zijn wij als AFVN in actie op het Nederlands Sociaal Forum, maar tegelijkertijd is er ook de Hannie Schaftherdenking waar wij ook traditioneel aan deelnemen.

Nou sluit het een, het ander niet uit en we zullen dan ook bij beide aanwezig zijn. Celine van der Hoek zal in Haarlem, bij het beeld Vrouw in Verzet, een bloemstuk leggen namens de AFVN. Ongetwijfeld zullen daar ook andere AFVN’ers traditiegetrouw aanwezig zijn.

Wij doen nu echter, langs deze weg, een beroep op diegenen die normaliter thuis gebleven zouden zijn om, juist nu, in de benen te komen. Uiteraard moeten die beentjes daar wel gezond genoeg voor zijn.

Er moet een signaal afgegeven worden tegen het opkomend rechts-extremisme. Helaas zijn veel Nederlanders nu ontvankelijk voor dergelijke ideeën. Volgens de laatste peilingen staat Wilders nu op 26 kamerzetels. Wij moeten samen met zoveel mogelijk anderen een tegengeluid geven. We doen dat dus het best door naar de Hannie Schaftherdenking te gaan, of deel te nemen aan het NSF en de afsluitende demonstratie onder het motto: Samen voor een kleurrijk Nederland.

Namens het AFVN, tot ziens in Amsterdam of Haarlem komende zondag.

Jan Cleton
secretaris


ARCHIEF