ARCHIEF

AFVN Actueel, 10 december 2004
Wilders en kompanen

Filip Dewinter van het Vlaams Belang (was Blok) wil Jörg Haider als partijleider van een te vormen Europese rechts-nationalistische unie. Het Franse Front National, de Italiaanse Liga Nord en de Oostenrijkse FPÖ mogen ook meedoen. Voor de opvattingen van Geert Wilders bestaat ook belangstelling en een mogelijke samenwerking valt ook niet uit te sluiten.

Diezelfde Wilders probeert nu via de minister van Justitie bij voorbaat bescherming af te dwingen voor de mensen die hij benadert om zitting te nemen in zijn op te richten partij. In naam van de democratie!

In naam van diezelfde democratie worden nu al mensen (Koerden) in Nederland vastgehouden zonder aanklacht en dan hebben we het nog niet eens over de uitzendcentra voor asielzoekers waar mensen in Schützhaft (ter bescherming van zichzelf) gehouden worden, of jongeren die in gevangenissen moeten verblijven omdat er geen psychiatrische hulp voor ze is. Nee, potentiële misdadigers die de moderne versie van de NSB gaan stichten, die moeten bescherming krijgen.

Honderdduizenden kiezers overwegen nu al straks op Wilders te gaan stemmen, net als dat eerder in andere landen op gelijksoortige individuen gebeurde. Wij kunnen ons goed voorstellen, dat velen ontevreden zijn met de huidige politiek. Een politieke agenda die bepaald wordt door het Europese grootkapitaal. Maar daarom op extreem-rechtse figuren gaan stemmen, is wel het domste wat men kan doen. Dat is de semi-democratie inwisselen voor de dictatuur. Dat is onvoorwaardelijk kiezen voor armoede en oorlog.

Voor deze mensen hebben wij een muzikale waarschuwing, in de vorm van het Lied van de SA-man. Ook zo’n sukkel die koos voor de oplossingen van extreem-rechtse populisten.

Luister goed naar de tekst, het is zeer leerzaam.
Het lied van de SA-man (MP3 - 3,3 Mb)
(CD 'Es brennt' van Ernst Busch)


ARCHIEF