AFVN

1000 jongeren naar Auschwitz in 2012

In mei 2012 organiseren de Auschwitz Stichting, het Instituut voor Veteranen (België) en de FIR Fédération Internationale des Résistants" een bijeenkomst en een (studie)reis van 1000 jongeren van Brussel naar Auschwitz.

Deze reis zal plaatsvinden van 5 mei t/m 10 mei 2012 vanuit Brussel met een speciale trein: "Trein van de 1000 jongeren".

De doelstelling van deze reis is als volgt:

- In de voetsporen lopen van de gedeporteerden van de Tweede Wereldoorlog en hen hulde brengen.
- Één van de meest schokkende pagina's uit de geschiedenis van de mensheid ontdekken.
- De laatste ooggetuigen ontmoeten.
- Bewustmaking van xenofobie, uitsluiting en discriminatie toen én nu!
- Kennismaken met jongeren uit heel Europa.

Een groot deel van de reis- en verblijfkosten wordt vanuit de subsidiering van de Belgische overheid gefinancierd. De uiteindelijke deelnamekosten zijn per persoon circa € 250,-.
Dit bedrag dekt alle voorziene kosten gelieerd aan het uitvoerige programma: hotels, transport, gidsen, restaurants enzovoort.

Er worden nog jongeren gezocht om aan deze speciale reis deel te nemen. Daarom wordt dan ook nog een beroep gedaan op jongeren-organisaties om jongeren op te roepen dan wel te attenderen op deze bijzondere historische reis.

Wie aan het Comité 1000 jongeren naar Auschwitz 2012 in welke vorm dan ook wil deelnemen en/of jongeren kent die graag met deze speciale reis mee zouden willen, wordt gevraagd om dan zo spoedig mogelijk (i.v.m. de reserveringen) contact op te nemen met Suzan Yücel van FIR Nederland. Emailadres: firnederland@gmail.com of een brief te schrijven naar:
Postbus 2163, 3800 CD Amersfoort.

Interessante websites in deze:
www.auschwitz.be
www.warveterans.be
www.fir.at