AFVN

Uitholling democratie en politierepressie in Den Haag!

22 september 2014 - Ongeveer 800 politieagenten werden op 20 september in Den Haag ingezet om 60 demonstranten van de neonazipartij NVU te beschermen. Het geeft paralellen met de crisis voor WO2.

Uiteindelijk werden de neonazi's onzichtbaar tussen het groen geparkeerd.

Effectiever zou het zijn om de NVU, de wegbereiders van de PVV van Wilders, wettelijk te verbieden. Het geld zou beter voor o.a. de Zorg kunnen worden ingezet.

In de negentiger jaren is ook het fascistische Nederlands Blok door een gerechtelijke uitspraak verboden.

De neonazi's die onlangs de Schilderswijk in opspraak brachten, namelijk de handlangers van Wilders, georganiseerd in Pro Patria bleven wijselijk weg. Hun doel is bereikt, namelijk het aanscherpen van het recht op demonstratie.

Uiteindelijk heeft de NVU er mede voor gezorgd dat het recht op demonstratie in Nederland weer verder is uitgehold. De organisatoren van 'Samen tegen Racisme' mochten geen demonstratie houden.

Dit raakt de kern van vrijheid van meningsuiting, namelijk de overheid maakt het wettelijk onmogelijk om solidariteit tussen de bevolkingsgroepen een plaats te geven in de publieke ruimte. Het druist in tegen artikel 1 van de Grondwet.

Wij gaan uit van een bewuste strategie van Rutte/Samson, het is verdeel-en-heers wat overal in de wereld opgang doet vinden. De AFVN/BVA maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. Het recht om te protesteren tegen fascisme/racisme en vreemdelingenhaat is een onvervreemdbaar recht van de werkenden over de hele wereld!

Redactie AFVN/BVA
.

Hieronder het filmverslag van RTV West van alle demo`s op zaterdag 20 september in Den Haag.
De Samen tegen Racisme demo vond plaats op plein 1813 in Den Haag als gedwongen Manifestatie.HOME