AFVN
Wilders op de barricade?

4-juli 2013 Rode Vaandel [1] We waren hem bijna vergeten, maar deze week is Wilders er toch weer in geslaagd om het nieuws te halen. Hij is van plan om op 21 september een grote demonstratie tegen de regering te houden op Het Plein in Den Haag.

Volgens hem doet hij dit omdat de Nederlandse bevolking het kabinet Rutte II meer dan zat is. Hij verwacht die dag een vol Plein te zien. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, want natuurlijk gaat het Wilders niet om de belangen van de Nederlandse bevolking, en dan vooral de mensen die zijn getroffen door de crisis en de maatregelen van de regering. Die gebruikt hij alleen als een excuus om weer eens wat publiciteit te krijgen voor zichzelf en zijn partij. Dat hij het niet serieus meent blijkt uit het feit dat hij het kapitalistische systeem blijft aanhangen. Zo kan hij dus nooit de belangen van de arbeiders vertegenwoordigen.

Fascisten hebben in het verleden vaak de arbeidersklasse misbruikt voor hun eigen doeleinden. En dat Wilders steeds fascistischer wordt blijkt wel uit zijn nieuwe vriendjes. Hij haalt steeds meer de banden aan met het Vlaams Belang, het voormalige Vlaams Blok, en met het Front National in Frankrijk. De Gouden Dagenraad ontbreekt nog in het rijtje. Maar wie weet. Dit zijn openlijk fascistische partijen en Wilders komt dus steeds meer in dit bruine vaarwater terecht. Hij is zelfs van plan om met deze partijen te gaan samenwerken voor de Europese verkiezingen van 2014. Meer bewijs is er dus niet nodig. Maar zo ver is het nog niet. Eerst wil Wilders dus de barricade beklimmen. Dat blijft een vreemd idee. Maar fascisten demonstreren natuurlijk ook. Dat moeten we niet vergeten. Er zal wel weinig van de plannen terecht komen, net als van dat verzetsmanifest waar hij een poosje geleden mee schermde. Het is allemaal veel geschreeuw met weinig inhoud ter meerdere eer en glorie van deze rasopportunist.

Toch moeten zijn plannen ons wel aan het denken zetten. Want het feit dat een cryptofascist als Wilders met zo’n plan kan komen, geeft de zwakte van links in Nederland aan. Wilders kan alleen maar profiteren van het gat dat de SP en andere linkse clubs laten vallen. Op zich moet de SP de leider van de oppositie tegen Rutte zijn, maar daar hebben we nog maar heel weinig van gemerkt in het laatste jaar. Je zou bijna denken dat er niets is om tegen te protesteren. Alsof de werkloosheid geen recordhoogte heeft bereikt, met alle armoede die dit inhoud. Alsof alles koek en ei is in het onderwijs en de zorg. Alsof niet steeds meer mensen moeten leven van de voedsel en de kledingbanken. Alsof niet steeds meer mensen hun huizen verliezen en zaken failliet gaan. Aan de activiteiten van de linkse oppositie te meten zou je gaan denken dat we in economisch rustig vaarwater zijn terecht gekomen.

Roemer en zijn kamerleden sputteren af en toe wat, maar buiten het parlement zijn ze onzichtbaar geworden. Steeds wil men laten zien dat eigenlijk zij op de regeringsbanken horen te zitten. En in dat proces willen ze ook steeds aantonen hoe verantwoordelijk en met het systeem verbonden ze toch zijn. Precies wat je zou kunnen verwachten van sociaaldemocraten. Veel linkse tonen tijdens verkiezingscampagnes, maar daarna snel over naar de orde van de dag. En dat betekent in de praktijk braaf achter het systeem aanlopen en hopen dat je de volgende keer zo veel vertrouwen hebt opgebouwd dat je ook een keer echt mag mee doen.

Dan is er natuurlijk ook nog GroenLinks, of liever gezegd Groen Liberaal. Ook deze partij houdt zich niet bezig met oppositie voeren. Men is meer bezig met navelstaren en steeds opnieuw proberen te achterhalen waar het toch allemaal zo fout is gegaan. Terwijl dit laatste meer dan duidelijk is. Een partij die van zijn principes afwijkt, en GroenLinks had ooit wel wat principes, heeft geen enkel bestaansrecht meer. GL is dus gewoon zonde van de tijd en de kleine ruimte die het nog inneemt.

Het is dus heel droevig gesteld met de oppositie, zowel binnen als buiten het parlement. Rutte en zijn PvdA-vrienden kunnen van hun rust genieten. En dat doen ze dan ook door steeds meer maatregelen door te drukken die ons over niet al te lange tijd het leven onmogelijk zullen maken. Het gaat allemaal heel sluipend en met steeds wat uitstel. Maar uiteindelijk zal alle ellende gewoon worden uitgevoerd en dan hebben we met zijn allen het nakijken. Steeds wordt er gedreigd met nog meer bezuinigingen en dan is er ook nog de idioot Wientjes (voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW, red.) die het tafelzilver wil verkopen.

Waar haalt dit stuk verdriet de brutaliteit en de gore moed vandaan om dit soort zaken voor te stellen. Het zogenaamde tafelzilver zijn de banken en andere concerns de met miljoenen van onze belastingcenten zijn aangekocht. Wientjes wil verkopen om zo de bezuinigingen op te vangen. Wat hij er niet bij zegt is, dat we dan allemaal voor de tweede keer bestolen worden. We zijn al bestolen toen we deze gedrochten moesten aankopen om de aandeelhouders uit de brand te helpen en het systeem op poten te houden. Nu zouden we opnieuw bestolen worden omdat onze bezittingen voor een appel en een ei aan de vriendjes van Wientjes worden verkocht. Want die kant zou het natuurlijk op gaan. Een reusachtige sigaar uit eigen doos dus. Ook hiervoor geldt dat er niemand serieus tegen protesteert.

Onlogisch is dat allemaal niet want de Nederlandse arbeidersklasse heeft geen enkele stem in het parlement. Niemand die opkomt voor onze rechten. Niemand die keihard terugvecht als we opnieuw bestolen worden. Die hele ellendige stropdassenclub in de kamer zit er alleen voor het eigen belang en het belang van het systeem. Daar hebben wij nooit en te nimmer iets van te verwachten. Sterker nog, ze maken het alleen maar erger.


[1] http://hetrodevaandel.blogspot.nl/