AFVN

Bron: dehypnotize.wordpress.com

‘Het komt allemaal door de buitenlanders’

Wat hoor je steeds vaker? Het gaat fout in Nederland en dat komt allemaal door de buitenlanders. De asielzoekers. Daar gaat al het geld naartoe, terwijl je eerst je ‘eigen volk’ moet helpen. De moslims. Dat zijn allemaal terroristen die de islam aan ons willen opleggen. De Marokkanen. Die stelen alleen maar en zijn te lui om te werken. De Oost-Europeanen. Die pikken onze banen in en verzieken de boel. Misschien roep jij het ook wel eens. Je wordt bedankt! Want met dit soort verhaaltjes help je alleen maar de miljonairs die Nederland verder de afgrond in duwen.

Denk je nu echt dat het door ‘de’ vluchtelingen komt dat verzorgingstehuizen dicht moeten? Krijgt de zorg meer geld, wanneer we de grenzen op slot doen? En heb je er ooit één seconde bij stilgestaan waarom mensen huis en haard moeten verlaten? Misschien omdat ze gemarteld, gebombardeerd of vervolgd worden door regimes waar het kabinet doodleuk zaken mee doet?

Denk je nu echt dat ‘de’ moslims de Nederlandse cultuur bedreigen? Waarom maak je je dan niet druk over de Amerikaanse overheersing in ons land: van MacDonalds tot al die series en films op tv? Of geloof jij nog steeds in de propaganda van de VS als voorbeeld voor de democratie? Een land dat niet alleen terrorisme financiert maar ook oorlog voert tegen datzelfde terrorisme om gebieden onder controle te krijgen.

Denk je nu echt dat als er minder Marokkanen waren in Nederland, de armoede, de werkloosheid en de bezuinigingen zouden verdwijnen? Komt het door ‘de’ Marokkanen dat mensen op de werkvloer steeds meer moeten inleveren en dat mensen met een uitkering niet kunnen rondkomen? Wie steelt hier nu eigenlijk van wie? ‘De’ Marokkanen worden toch door dezelfde elite bestolen als jij?

En denk je nu echt dat je niet meer aan een baan komt door ‘de’ Oost-Europeanen? Kom jij echt weer aan een vast contract als je die grenzen maar dicht gooit? Is het de schuld van mensen uit Polen of Hongarije dat transportbazen en opdrachtgevers zoals Shell kiezen voor de allerlaagste lonen in Europa? Komt het door ‘de’ Oost-Europeanen dat Brussel wetten maakt die vooral in het belang zijn van multinationals? Als jij in Polen woonde en je je kinderen geen eten meer kon geven, wat zou jij dan doen?

Misschien is het wel allemaal onze eigen schuld dat het fout gaat in Nederland. Onze eigen schuld? Ja, onze eigen schuld. Omdat we in dit land niet meer helder nadenken, niet meer bewust zijn van wat er nu echt gebeurt en waarom het gebeurt. Omdat we in Nederland niet meer weten dat we allemaal bij één klasse horen: de werkende klasse. Omdat we hier vergeten dat mensen die moeten werken voor hun geld overal ter wereld vechten voor hun bestaan. Omdat we ons laten verdelen, alleen door verschillen in huidskleur, afkomst en geloof. Omdat we daardoor de echte schuldigen niet zien en aanwijzen, de klasse waar al jouw geld echt naartoe gaat.

Het is natuurlijk veel makkelijker om tekeer te gaan tegen mensen die anders lijken. Want in opstand komen tegen de bazen, hun politiek en dit systeem, dat is niet Nederlands. Toch? We laten ons liever wat wijsmaken door een ex-VVD’er en ondernemer die geld krijgt van Amerikaanse en Israëlische miljonairs om Nederland de vernieling in te helpen met zijn Partij voor de Vennootschappen. Of denk jij nu echt dat die handpoppen aan de kant staan van de mensen op de werkvloer? Sta jij echt achter die mooie praatjes over opkomen voor de belangen van ‘de’ Nederlanders, terwijl ze in de Kamer voor alles stemmen wat leidt tot meer armoede, meer werkloosheid en meer bezuinigingen? Zie je dan niet we hierdoor hopeloos verdeeld raken en nog zwakker komen te staan?

Nee? Kom dan ook niet klagen als er types aan de macht komen die de maatschappij nog sneller afbreken, omdat hun financiers daar beter van worden. Want je zult zien dat ze dan niet alleen ‘de’ asielzoekers, ‘de’ moslims, ‘de’ Marokkanen of ‘de’ Oost-Europeanen aanpakken, maar iedereen op de werkvloer. Iedereen die zich organiseert in een vakbond. Iedereen die in opstand komt voor een betere toekomst. Al dan niet met grof geweld en vervolging. Dus mochten ze jou tegen die tijd komen halen: misschien kun je nog vluchten. En dan maar hopen dat je welkom bent in een ander land als asielzoeker…

Dit artikel verscheen eerder op http://onsfundament.nl/