AFVN

Marine Le Pen verliest haar immuniteit.

In Frankrijk moet Marine Le Pen de voorzitster van het rechts-extreme Front National zich verantwoorden in een proces wegens het aanzetten tot rassenhaat. Haar immuniteit als vertegenwoordigster van het Europarlement is opgeheven.
Zij heeft tot rassenhaat opgeroepen omdat zij het bidden van Moslims voor een Moskee vergeleek met de bezettingstijd door de Nazi's.

Een verkiezingsoptreden met gevolgen, zijn de achtergrond van haar optreden in december 2010. In deze verkiezingsbijeenkomst voor partij-aanhangers had zij openlijk de gebedsdiensten van Moslims veroordeeld en deze met de bezetting van Frankrijk door Nazi-Duitsland vergeleken.

"Natuurlijk gebeurt dit zonder tanks en zonder soldaten, maar desondanks is het een bezetting en worden de inwoners hierdoor getroffen", aldus Le Pen.
De toespraak zorgde in Frankrijk voor grote verontwaardiging.
De Islam vijandige uitspraken van Le Pen deed ze in het kader van haar verkiezing tot voorzitter van het Front National, stelt het Europarlement vast. Er is een directe en openbare samenhang tussen de in Frankrijk uitgebrachte beschuldiging en het uitoefenen van haar mandaat van Le Pen in het Europarlement. Daarmee staat het opheffen van haar immuniteit niets in de weg.

In de voetstappen van haar vader

Marine Le Pen staat hiermee in de familietraditie van haar vader en oprichter van het Front National, Jean-Marie Le Pen. Hem werd in de negentiger jaren driemaal zijn immuniteit ingetrokken. Zo had hij bijvoorbeeld de gaskamers van de Nazi's als een detail afgedaan.
In de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen behaalde Marine Le Pen met 20% van de stemmen een recordoverwinning. In de verkiezingspols van de laatste tijd scoort zij hoog.

Geert Wilders van de PVV sprak eerder dit jaar met Marine Le Pen van het Front National. In een gemeenschappelijke verklaring zeggen zij: "dat ze zich zullen inzetten en richten op de strijd tegen de Euro, de Europese Unie en de massa-immigratie."
Verleden week werd bekendgemaakt dat ook het Belgische Vlaams Belang van Dewinter zich hierbij aansluit.
Er bestaat verdeeldheid in de PVV inzake de Europese aansluiting naar de Europese verkiezing begin volgend jaar.
Dewinter wordt door Ter Linden, een Haags PVV gemeenteraadslid, uitgemaakt voor "niet alleen een antisemiet, ook een notoire homohater", terwijl Ter Linden, de PVV Islamieten verwijten joden en homo's te verafschuwen. Ter Linden stuurt twee filmpjes over Dewinter mee waarin deze zich negatief uitlaat over homo's en "negers". Het PVV-statenlid in Gelderland van Kampen stelt: "dat hij moeite heeft met het antisemitische karakter van het Vlaams Belang."


De AFVN/ BVA volgt nauwgezet de neo-fascistische ontwikkelingen in Europa.
Zij heeft door middel van de koepel Federation International du Resistense (FIR), waarbij de AFVN/BVA is aangesloten, de tentoonsteling Europa en Verzet in het Europees Parlement medegeorganiseerd.
De tentoonstelling wordt op maandag 8 juli in Brussel in het Europees parlement om 18.00 geopend. Aanvankelijk zou de opening worden verricht door onze AFVN-voorzitster Celine van der Hoek (Auschwitz overlevende), helaas mocht zij dit niet meer meemaken.

Namens bestuur AFVN.