AFVN

E.U. CONFLICT MET RUSLAND, FATALE BEWUSTE FOUTEN

Verzoening in de Oekraïne met het ontwapenen van extreem-rechtse organisaties, dat had de interim-regering van de Oekraïne binnen het verdrag met de drie ministers van buitenlandse zaken van de E.U afgesproken. Doch de belangrijkste punten van het verdrag werden met opzet niet nagekomen en zorgde voor een neo-fascistische coupe in de daarop volgende dag.

Dat het zover is gekomen ligt aan de bewuste fatale vergissingen van de Kievse interim-regering en het parlement.

Onder druk van neo-nazipartijen en organisaties werd een wet ingetrokken die de Russische taal en cultuur in het oosten en zuiden van de Oekraïne beschermde. De ministers van buitenlandse zaken van de E.U. waren dit op 21 februari bij de ondertekening met de interim-regering overeengekomen.

Het wekt dus geen verbazing dat de E.U de grootste verantwoordelijk draagt inzake de crisis in de Oekraïne door de coupe te erkennen.

Neo-nazi’s als ministers

In plaats van de rechten van de oost-zuid Oekraïners vast te leggen, werden leden van de neo-nazi Svobodapartij met ministerposten beloond . Deze Svoboda-partij is als Sociaal-Nationalistische Partij opgericht en onderhoud betrekkingen met de neo-nazi NPD in Duitsland en ook met kringen binnen de CDU/CSU de partij van Merkel.
Het enthousiasme binnen de NPD is verklaarbaar omdat Svoboda ook een Natie als een gemeenschap van bloed en bodem verbind.

Svoboda roemt de strijd van de Oekraïnse collaborateurs (Bandera) in de 2e Wereldoorlog die aan de kant van Hitler meevochten. Zij waren door de Oekraïnse Waffen-SS- Divisie “Galicie” gerecruteerd. Het gebied waar overigens Svoboda grote winst haalde bij de laatste verkiezingen.

Oleg MachnitzkyDoor het binnenhalen van neo-fascistische partijen in de interim-regering levert dit vanzelfsprekend geen bijdrage aan een verzoening. Dit herkende men snel in de Russisch sprekende regionen sneller als in de westelijke Ministeries van Buitenlandse Zaken van de E.U. De Bruine Svoboda partij heeft in het interim-parlement diverse ministers, o.a. een vice-premier en die van veiligheid Oleg Machnitzky.

 

 

 

Oleg Tjagnibok (midden)Bij de oprichters van de Sociaal-Nationalistische partij die zich nu Svoboda noemt behoort Oleg Tjagnibok (op de foto in het midden, met rechts John McCain en links de nieuwe minister-president van Oekraïne Arseni Jatsenjoek) en hij heeft mede namens de interim-regering het verdrag ondertekent met de drie E.U ministers.

Tjagnibok heeft al een aantal malen voor de rechter gestaan wegens discriminatie voor Joden en telkens op onverklaarbare wijze vrijgesproken. Andrij Parubi behoort tot de oprichters van Svoboda en heeft de functie van secretaris van veiligheid in de interim-regering gekregen. Hij was “commandant” van de Maidan en navrant is, dat hij hoogstwaarschijnlijk betrokken is geweest bij de sluipschutters die op hun eigen mensen hebben geschoten. Het afgeluisterde telefoongesprek tussen E.U chef Catherine Ashton en de Estlandse mininster van Buitenlandse Zaken Paet hebben aanleiding gegeven tot een internationaal onderzoek.

Bewapende neo-nazi’s haten Russen

Andrij ParubiAndrij Parubi werkte nauw samen met de leider van de millitante Rechtse- Sector (dit weekend is de Rechtse- Sector naar partij omgevormd en neemt deel aan de presidentsverkiezingen). Parubi is nu lid van de Vaderlandspartij van Julia Timosjenko.

 

 

 

 

 

Dimitri Jarosch (midden)Dimitri Jarosch. Deze liet sinds januari zijn leden op de politie schieten. Daarmee droeg de Rechtse-Sector toe tot een bloedige bijdrage van de het escaleren van geweld.
Jarosch heeft twintig jaar lang bewapende nationalisten bij wapentrainingen geschoold. De Rechtse-Sector zijn de stoottroepen van de neo-nazi’s en beschikken over meerdere duizenden gewapende strijders.

Hij noemt zijn leden “soldaten van de Nationale revolutie”en roept op tot een “Nationale bevrijdingsoorlog”en voor het verwijderen van Russen uit de Oekraine en een appel op een burgeroorlog”.

Tot de vijandbeelden van de Rechtse-Sector behoren naast Rusland de E.U. die als Brussels bureaucratisch monster wordt gezien. Het “totalitaire liberalisme” en de “sexsuele pervessie”.

Dat Jarosch geen randfiguur meer is werd op 22 februari duidelijk, Hij kreeg meer applaus op de Maidan als Julija Timochenko. In de strijd tegen de afgezette regering hebben de neo-fascistische partijen en organisaties hun isolement overwonnen. Zij profileren zich met populaire eisen voor het bestraffen van de afgezette regering, daarnaast zijn ze actief bezig met de verdeling van het geroofde vermogen.
Het is een schande dat de subsidies uit de V.S en E.U ook deels in hun bezit zullen vallen.

Deels bewerkt en overgenomen uit Der Spiegel van 7 maart 2014.

(Noot van de redactie) Het is verontrustend dat de media in Nederland een zeer eenzijdig beeld geven van de crisis, door b.v. Poetin voor te stellen als Hitler in de NRC van 8 maart. Daarmee lijken sommige zich te willen identificeren met de fascistische partijen in Kiev, die bondgenoten zijn van het westen en dezelfde afbeeldingen gebruiken. De media zijn schijnbaar vergeten dat partijen als Svoboda, Rechtse Sector etc, in Nederland bij wet verboden zijn.

Zie ook: Extreem rechts in Oekraïne spint garen bij revolutie

Who’s Who in Ukraine’s New “Semi-fascist” Government: Meet the People the U.S. and EU are Supporting


HOME