AFVN

Ingezonden

Afgelopen zondag demonstreerden een aantal mensen in amsterdam op het museum plein tegen een zg. "Russische aanval op Oekraïne", nota bene bij het Ravensbrück-monument op het Museumplein!

Zie: http://nieuwsuitoekraine.blogspot.nl/2014/09/beeldverslag-oekraine-demonstratie.html

Mijn verzoek: kan de AFVN deze vormen van misbruik van verzetsmonumenten, die kennelijk nu worden misbruikt om een nieuwe oorlog te rechtvaardigen of in ieder geval door mee te gaan in de oorlogsstemming tegen Rusland, en de zondermeer gevaarlijke ontwikkelingen in Oekraïne, waar een fascistische junta door de VS is neergezet en van een functionerende democratie en rechtsstaat geen sprake is en veel geweld gebruikt wordt tegen de bevolking en anti-regerings activisten, kennelijk niet de moeite is om te benoemen, laat staan te veroordelen, aan de organisatie van de demonstratie kenbaar maken?

Ik denk dat het belangrijk is dat anti-fascistische organisaties hierover - zowel bij de organisatie als via de media - hun beklag doen, omdat de anti-fascistische strijd en het verzet tegen het fascisme, de symbolen ervan, nu worden misbruikt door lieden die in feite achter een oorlogsagenda aanhobbelen, voorts hiermee fascistische misdaden in Oekraïne worden verzwegen.

Met anti-fascistische groet,

Rob Heusdens, zoon verzetsstrijder, Hannie Schaftgroep

Noot redactie:
De AFVN/BVA heeft het bestuur van Vrouwen van Ravensbruck op de hoogte gebracht.
Wij hopen dat leden en sympatisanten protesteren om Nationale monumenten niet te misbruiken. Zij zijn opgericht tegen fascisme en onze beste landgenoten hebben er hun leven voor gegeven!


HOME